Motivational

DISPONIBILITATEA MENTALĂ

Disponibilitatea mentală este sintagma la care mă gândesc de ceva vreme. Am urmărit un videoclip pe YouTube, videoclip al unei doamne foarte, foarte faine. Despre Cristina Cioabă este vorba, însă cred că o știți.

Aborda în acel videoclip tema disponibilității mentale. Voi intra imediat în subiect, și voi supune atenției voastre cum văd eu lucrurile. Abordarea mea, mai exact.

Deseori, am impresia că sunt un suflet bătrân într-un corp tânăr, însă nu în sens peiorativ.

Am 32 de ani, și mi se pare că cei din generația mea au trecut prin toate fazele transformării societății. Am crescut și ne-am dezovoltat în această constantă transformare. Să-i spunem așa, deși aș fi putut spune evoluție.

Evoluție urmată de INVOLUȚIE în ceea ce privește anumite aspecte ale vieții, din păcate. Ei bine, mă întreb zilnic dacă merită SACRIFICIUL această evoluție.

Știți de ce? Pentru că PLĂTIM CU ANI, nu cu BANI.

Ne-au obosit sufletele pentru că în goana noastră după A AVEA, uităm să fim.

Eu vreau sa fiu, să fiu în primul rând bine cu mine. Din această dorință am început să înțeleg această DISPONIBILITATE MENTALĂ.

Pentru a avea puțin context, vreau să aveți în vedere faptul că eu mă simțeam vinovată pentru orice moment în care refuzam ceva cuiva.

Făcând pe plac tuturor, ajungi să uiți de tine. Crede-mă pe cuvânt! Te vei uita în oglindă și nu vei recunoaște ce vezi.

Epuizarea va veni încet dar sigur, pentru că tu vei fi prea preocupat să te simți vinovat gândindu-te la ce vor cei din jurul tău.

OPREȘTE-TE!!!

Este perfect normal să nu achiesezi oricând la doleanțele celor din jurul tău.

Este perfect normal să nu fii de acord cu oricine oricând.

Să nu ai chef sau pur si simplu să nu vrei să faci niște lucruri.

Să nu îți placă aceleași lucruri ca cei din jurul tău.

Să nu urmezi rigorile altora.

ESTE NORMAL, și este vindecător să poți conștientiza asta. Acordă-ți mult timp cu TINE și cu plăcerile tale. Cu ceea ce îți aduce ție fericire. Despre asta este vorba când discutăm despre DISPONIBILITATE MENTALĂ.

Să fii DISPONIBIL pentru ceea ce îți dorești tu, fără să te simți vinovat în vreo formă. Și nu, nu este vorba despre EGOISM. Este pur și simplu vorba despre DISPONIBILITATEA TA MENTALĂ.

Să ofer și un exemplu. Este Vineri seară și prietenii voștri vor să iasă în oraș. Voi nu vă doriți asta. Vreți să vă relaxați în liniștea voastră, acasă cu o carte bună și o pizza. FACEȚI ASTA FĂRĂ SĂ VĂ SIMȚIȚI VINOVAȚI!

NU MAI AVEȚI DISPONIBILITATEA MENTALĂ PENTRU ASTA.

Repet, este perfect în regulă.

Sper ca prin aceste rânduri, am reușit să vă îndemn să conștientizați că VOI CONTAȚI!

Please follow and like me:
fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *