Lifestyle

ZULTANITUL sau SULTANITUL

ZULTANITUL sau SULTANITUL, pentru că sunt acceptate ambele variante mă fascinează teribil. Am văzut pentru prima dată această piatră superbă la o tipă pe care o urmăresc pe YouTube.

De atunci, mi-am tot spus că trebuie să ajung în Istanbul. Ea de acolo cumpărase inelul, pentru că despre un inel este vorba.

S-au aliniat, astfel, Planetele, iar pe 13 August am plecat într-o călătorie la Istanbul. Am atras cumva treaba asta, pentru că în subconștientul meu îmi doream prea mult această piatră superbisimă.

Să mai spună cineva că nu funcționează Legea Atracției.

Ajunși în Istanbul, primul lucru pe care l-am căutat a fost Zultanitul/Sultanitul. Menționez ambele variante pentru că ambele sunt acceptate, din umilele mele cunoștințe. Problema a fost că am găsit Argint foarte prost în Grand Bazaar. Sau poate sunt eu pretențioasă.

Nu m-am lăsat păgubașă, șiiiiiiiiiii AM GĂSIIIITTTTTTTTT un magazin de tip bijuterie foarte fain. Mi-am dorit neapărat un inel finuț, elegant, care să poată fi purtat indiferent de circumstanță.

I-am luat și mamei excat același model și este la fel de încântată. Concediul în Trucia nu ar fi fost complet, dacă m-aș fi întors fără această bijuterie.

Dar, haideți să vorbim puțin despre această piatră FASCINANTĂ.

Zultanitul este un tip de piatră prețioasă din categoria mineralelor, extrasă în Munții İlbir din sud-vestul Turciei, la o altitudine de peste 1200 de metri. Acest mineral este extras dintr-o singură țară din lume, Turcia. Zultanitul este denumit în onoarea celor 36 de sultani ai Imperiului Otoman și Turciei, care au condus între 1299 și 1923. Fiind de o frumusețe rară și fiind extras dintr-o singură sursă, valoarea Zultanitului crește pe zi ce trece. În funcție de sursa luminii, culoarea zultanitului variază între verde gălbui limetă, auriu deschis și roz violet. Culoarea sa poate fi verde pastel fistic în lumină exterioară și bej roz în lumină incandescentă. Culorile de bază ale Zultanitului sunt verde kiwi în lumina soarelui, șampanie în lumina de interior și zmeură la lumina focului. Zultanitul are o duritate de 6,5 până la 7 pe scala Mohs. Bijutierii care prelucrează Zultanitul sunt foarte pricepuți în arta fațetării și lucrează Zultanitul pentru a maximiza schimbarea culorii și strălucirea acestuia. Practic, fiecare Zultanit autentic este fațetat cu măiestrie, cu tăieturi fanteziste care îi vor oferi cea mai mare valoare.

Am văzut că se găsesc bijuterii cu Zultanit și în Romania, doar că, la prețuri mult mai mari…

Cunoșteai această piatră?

MIE MI SE PARE FAS CI NAN TĂ!

Please follow and like me:
fb-share-icon

1 thought on “ZULTANITUL sau SULTANITUL

  1. Mie-mi place teribil aceasta piatra Zultanit sau Sultanit. Am fost fascinata de frumusetea ei si de capacitatea ei de a-si schimba culoarea in functie de lumina. M-am hotarat sa mearg in Turcia sa o gasesc si sunt foarte incantata ca am reusit sa imi gasesc acest vis frumos. Bijutierii din Turcia sunt foarte priceputi si au reusit sa produca obiecte de arta din Zultanit pentru a-i maximiza stralucirea. Daca va place acest mineral fasciant ca si mie, sunteti norocosi, deoarece se gasesc si in Romania, desigur, la preturi mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *