Beauty

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE PENTRU TENUL GRAS

Dintotdeauna am avut tenul gras. Eu nu știu cum e să te machiezi la 8, iar seara nici să nu se vadă că au trecut 8, 10 ore peste machiajul meu. Nu, eu mă machiez la 8, iar la 10 îmi curge fața. Nu râdeți, pentru că nu fabulez deloc.

Din cauza asta am încercat o grămadă de produse care promit să țină în frâu excesul de sebum. Unele cu efect, altele deloc.

DESPRE TENUL GRAS

Tenul gras este lucios, lipsit de suplețe, unsuros în special pe frunte, aripile nasului și bărbie (ZONA T , mai exact). Acest aspect este consecința activității sporite a glandelor sebacee.

Pielea grasă prezintă deseori porii dilatați, datorită cantității sporite de sebum, iar cu timpul, neingijită, capătă o culoare gălbuie.

Acest tip de piele este terenul favorizant al apariției comedoanelor și chiar a acneei.

Cu acneea am avut ceva probleme prin gimnaziu, dar nimic grav. Excesul de sebum însă, mă bântuie de când mă știu, și credeți-mă că am încercat muuuuulllteeee produse.

Recent am fost prin Bebe Tei, pentru că de când au deschis la Constanța, de acolo îmi achiziționez marea majoritate a cremelor, și am găsit Elmiplant Skin Control – Cremă hidratantă anti-imperfecțiuni, și Niacinamide 10% + Zinc 1% de la The Ordinary.

Bineînțeles că n-am stat prea mult pe gânduri, și le-am cumpărat. N-am regretat să știti. Despre Elmiplant am numai lucruri bune de spus în general, iar despre produsele The Ordinary am tot auzit in social media numai lucruri bune.

ELMIPLANT SKIN CONTROL – CREMĂ HIDRATANTĂ ANTI-IMPERFECȚIUNI

Este o cremă îmbogățită cu ingrediente 100% naturale ce ajută în lupta împotriva imperfecțiunilor, oferă hidratare, și previne iritațiile.

Uleiul de Arbore de Ceai 100% natural ajută pielea să își recapete aspectul sănătos, iar Uleiul de Lemongrass are acțiune astringentă ajutând la reducerea secreției excesive de sebum.

Acidul salicilic ajută la destuparea porilor, și previne reastuparea lor, în timp ce grăbește procesul ce regenare a pielii. De asemenea, conține filtre UVA/UVB ce protejează pielea împotriva radiațiilor solare.

Eu o aplic în fiecare dimineață ca bază de machiaj, și chiar dacă nu mă machiez în ziua respectivă o aplic pentru matifiere si hidratare. Chiar funcționează. Nu vă așteptați să dispară sebumul, dar reduce excesul considerabil, iar mie mi se pare că și cicatrizează eventualele coșulețe.

O găsiți aici , la un preț mai mult decât accesibil.

 NIACINAMIDA 10% + ZINC 1% THE ORDINARY

Niacinamida (Vitamina B3) este indicată în reducerea petelor de pe piele și a congestiei. O concenratie  mare de 10% din această vitamină este susținută de sarea de zinc a Acidului Carboxilic Pirolidon, pentru a echilibra aspectul vizibil al sebumului.

Contraindicații: 
Dacă se folosesc formule cu Vitamina C pentru ingrijirea pielii, ar trebui să alternați cu acest produs. Ideal este ca produsele cu Vitamina C să fie folosite seara iar  formula cu Niacinamida 10% + Zinc 1% dimineata. Altfel Niacinamida poate afecta integritatea formei pure a Vitaminei C.

Pe acesta îl folosesc și ca bază de machiaj, dar și ca produs de îngrijire dimineață și seara.

Seara îl aplic înainte de o cremă hidratantă mai grasă. În acest mod nu mă trezesc dimineață cu tenul foarte uleios.

Îl găsiți aici .

Voi ce părere aveți despre aceste produse? Le-ați încercat?

Iar dacă mai aveți recomandări de astfel de produse de îngrijire, le aștept cu interes în comentarii.

Vă puuuuup!

Please follow and like me:
fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *