Beauty

ALEGEREA SPF-ULUI

Cum alegem corect SPF-UL? Cred ca este întrebarea ce stă pe buzele tuturor, în special în sezonul cald. Desi, vă spun de fiecare dată că factorul de protecție solară se folosește pe tot parcursul anului.

Și nu oricum, ci cu CONȘTIINCIOZITATE.

SPF-ul iți este fără doar si poate cel mai bun aliat împotriva îmbătrânirii premature a tenului.

Dar, cum alegem corect SPF-ul?

Alegerea factorului ideal de protecție solara pentru ten depinde de culoarea pielii tale. Dacă ai pielea mai deschisă, valoarea SPF ar TREBUIE să fie mai mare.

SPF pentru tenul deschis

Pielea de culoare deschisă este cea mai sensibilă la radiații din cauza cantității scăzute de melanină, care oferă o oarecare protecție împotriva razelor UV. De aceea, trebuie să acorzi o atenție specială protecției solare și să folosești produse cu factor ridicat. În cazul expunerii prelungite, factorul de protecție 50 este alegerea perfectă, iar în cazul unei expuneri mai reduse, va fi în continuare nevoie de aplicarea unor produse cu SPF 30.

SPF pentru tenul normal

Acest tip de ten conține o cantitate medie de melanină, așadar, un grad natural de protecție este deja asigurat. De aceea, în cazul expunerii reduse, poți folosi un produs cu SPF 15. SPF 30 este recomandarea ideală atunci când îți petreci o perioadă mai lungă în bătaia razelor de soare.

SPF pentru tenul închis

Într-adevăr, pielea de culoare mai închisă nu este la fel de sensibilă la efectele nocive ale razelor UV. Totuși, va fi în continuare nevoie de folosirea unei soluții pentru soare. O cremă cu factor de protecție solară 15 poate fi eficientă în acest caz, oferind gradul de protecție necesar pentru a evita apariția arsurilor.

Îți aduc în atenție trei creme protecție solară pentru față.

GARNIER AMBRE SOLAIRE – ANTI AGE SUPER UV SPF50

Are o textură lejeră, nu lasă sub nicio formă filtru alb, și nici nu lasă peliculă grasă pe tenul meu. O folosesc cu succes și ca bază pentru machiaj.

URIAGE BARIESUN – Crema hidratantă cu SPF50+

Mă veți întreba, cremă hidratantă, tu? 

Asta pentru că eu am un ten teribil de gras.

Să știți că am înțeles într-un final că sebumul este mai mult atunci când tenul este foarte deshidratat.

VICHY CAPITAL SOLEIL – UV-AGE DAILY SPF 50+

Protecția solară perfectă din toate punctele de vedere. Textură, eficiență, fiind și foarte spornic datorită pompiței de dozare.

Țineți cont – O piele frumoasă necesită angajament, nu un miracol!

Please follow and like me:
fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *