Motivational

POST COVID

Post Covid – Covid și sănătatea mintală

Aud deseori, în jurul meu, chiar și după doi ani de pandemie, cum că acet virus este doar o răceală…

Nu contest faptul că pentru unele persoane, chiar asa este, însă nu generalizați. Nu toți au fost atât de norocoși. Sunt atâtea persoane care au pierdut LUPTA CU VIAȚA ȘAU AU PIERDUT OAMENI DRAGI.

Hai să nu mai fim atât de egoiști și să nu ne mai raportăm doar la noi. Pandemia aceasta mi-a demonstrat încă o dată că NE LIPSEȘTE CU DESĂVÂRȘIRE EMPATIA.

Cunosc absolut toate Teoriile Conspirației, dacă îmi permiteți exprimarea. Respect decizia fiecăruia, suntem LIBERI SĂ GÂNDIM ȘI SĂ FILTRĂM INFORMAȚIA.

De aici și revolta generală, din cauza îngrădirii drepturilor și libertăților. Omul s-a născut liber, și așa trebuie să rămână, însă în mod evident TREBUIE SĂ RESPECTĂM NIȘTE NORME atunci când trăim într-o societate.

Nu vreau să polemizez, nu discut despre ce trebuia să facă autoritățile și nu au făcut, nici eu nefiind de acord cu toate măsurile absolut iraționale și NECONSTITUȚIONALE, luate deseori..

Cert este că atât eu cât și soțul meu am trecut prin boală, și nu a fost ușor. N-a fost doar o răceală. De fapt, nici nu am avut simptome de răceală, însă Îi mulțumim Lui Dumnezeu că ne-am putut trata acasă.

Nu voi intra în detalii referitoare la simptomatologie, dar am înțeles de ce cei cu probleme de sănătate au pierdut lupta cu boala…

Nu-i doar o răceală! FIȚI EMPATICI!

Pe lângă aspectele fizice, COVID vine la pachet și cu o serie de disfuncționalități de ordin mental. Efectiv destabilizează tot organismul.

Cred că ați auzit de depresia și anxietatea post covid. EXISTĂ! Poate nu la mine, nu la tine, dar EXISTĂ!

Oricum, atât depresia, cât și anxietatea sunt pe un teren ascendent odată cu apariția pandemiei. Teama, frica și teroarea au pus stăpânire pe mințile noastre. Totodata, contextul economic actual este un mediu la fel de favorabil…

Nu sunt pesimistă deloc. Chiar sunt un om OPTIMIST ȘI RECUNOSCĂTOR, însă nu pot sa spun că nu m-au afectat acești doi ani…

Cert este că atunci când te RĂTĂCEȘTI, Dumnezeu este acolo pentru a-ți arăta calea. Trebuie doar să CREZI și să SIMȚI!

Fiți buni cu cei din jurul vostru!

Nu judecați!

Ajutați dacă puteți!

Fiți empatici!

Dăruind iubire și bunătate, crezând, vei atrage BINELE în viața ta, chiar și atunci când crezi că totul este pierdut…

Dumnezeu este IUBIRE! Tu ești IUBIRE!

Please follow and like me:
fb-share-icon

4 thoughts on “POST COVID

  1. Bine că sunteți ok, traim o perioada foarte urâtă care sper sa se termine cat mai repede. Și da…unii au pierdut persoane dragi….dar așa cum spui…fiecare se raportează la el…și cam atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *