Beauty

ACIDUL HIALURONIC ÎN RUTINA MEA

Acidul hialuronic este unul dintre ingredientele importante în rutina mea de îngrijire. Din momentul în care am început să înţeleg importanţa unei rutine corecte în conformitate cu nevoile tenului meu, am introdus produse cu acid hialuronic în ritualul meu de îngrijire a tenului.

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC?

Acidul hialuronic, cunoscut şi sub numele de hialuronat sau hyaluronan, a fost descoperit prima dată în anul 1934. Din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o moleculă compusă în mare parte din zaharuri (polizaharidă), care se gaseste în mod normal în ţesutul conjunctiv al organismului şi în piele.

Practic, acidul hialuronic menţine ţesuturile hidratate. Un singur gram de acid hialuronic poate să susţină aproximativ şase litri de apă. Pielea conţine în proporţie de 50% acid hialuronic, iar cele mai mai concentraţii se găsesc în articulaţii şi la nivelul ochilor. De asemenea, pielea bebeluşilor conţine o cantitate mare de acid hialuronic.

Pe masură ce înaintăm în varstă, cam de pe la 26 de ani, producţia naturală de acid hialuronic din ţesuturi scade. Încă din anul 1970 cercetătorii au început extracţia acestei molecule, iar în prezent tehnicile moderne permit sintetizarea şi producerea mai multor tipuri de acid hialuronic.  Acestea se folosesc atât în medicină, cât şi în cosmetică, datorită beneficiilor multiple.

Ei bine, după această mică documentare ştiinţifică, haideţi să descoperim şi rolul acidului hialuronic în ceea ce înseamnă îngrijirea tenului.

 • Hidratează intens tenul. Eliberarea lentă a moleculelor de apă determină hidratarea continuă și hrănirea pielii din interior.
 • Stimulează creșterea celulelor cutanate și favorizează formarea fibrelor de colagen și de elastină, care asigură fermitatea, elasticitatea și moliciunea pielii.
 • Pătrunde în straturile profunde ale tenului, unde combate îmbătrânirea prematură a pielii și ajută la o rapidă diminuare a ridurilor și la netezirea pielii.
 • Are efect benefic asupra acneei și a dermatitei, îngrijește tenul gras.

Produsul meu preferat rămâne fără nici o urmă de îndoială Vichy Minéral 89 booster hialuronic fortifiant, de umplere dermică.

V-am mai vorbit de multe ori despre el şi v-am spus de fiecare dată că este un produs foarte bun pentru tenul meu gras. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, produsele Vichy în general nu m-au dezamăgit.

Pentru prima dată, asocierea unică de Apă Termală Mineralizantă Vichy, în proporție de 89%, cu Acid Hialuronic de origine naturală.
Minéral 89 întărește bariera naturală de protecție a pielii, pentru a o face mai rezistentă împotriva agresiunilor externe cum ar fi poluarea, stresul și oboseala. Zi după zi, tenul are un aspect sănătos și plin de luminozitate.

Eu îl folosesc atât dimineaţa cât şi seara. Dimineaţa, de multe ori, îl folosesc ca bază de machiaj. Datorită efectului de umplere, produsele folosite ulterior se aşează foarte frumos şi natural pe ten. Intră imediat în piele, şi nu lasă absolut deloc peliculă uleioasă pe ten.

Efectele imediate ale Vichy Minéral 89 sunt:

 • ÎNTĂREȘTE BARIERA NATURALĂ DE PROTECȚIE A PIELII
 • FORTIFIAZĂ PIELEA ȘI O FACE MAI REZISTENTĂ ÎMPOTRIVA POLUĂRII, STRESULUI ȘI OBOSELII
 • HIDRATEAZĂ, REUMPLE, FORTIFIAZĂ

O formulă sigură, cu doar 11 ingrediente.
Fără parfum, fără alcool.

Laboratoarele Vichy au reușit performanța de a concentra Apa Termală Mineralizantă Vichy în proporție de 89%, prin asociere cu o concentrație mare de Acid Hialuronic de origine naturală.

Eu vă recomand să îl încercaţi, în eventualitatea în care sunteţi în căutare de un astfel de produs cu acid hialuronic. Este un produs ce se adaptează tuturor tipurilor de piele, din ingrediente naturale, fără iritanţi.

Spuneţi voi, nu emană prospeţime?

Please follow and like me:
fb-share-icon

18 thoughts on “ACIDUL HIALURONIC ÎN RUTINA MEA

 1. Ooo daca nu am mai tot auzit de acest produs minune, este foarte bun! 🙂
  Ma bucur sa aud si de la tine la fel, imi da mai multa incredere in el ca si produs.

 2. Nu prea mă tentează produsele cu acid hialuronic de nicio culoare. Nu știu de ce, nu le neg eficiența, dar pe mine nu mă atrag cu nimic. Simt că nu sunt făcute pentru mine și momentan încă le mai ocolesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *