Beauty

MANIFEST TENULUI GRAS

MANIFEST TENULUI GRAS. Vă mirați cumva? Nu cred. Știți doar că mi-am început călătoria pe meleagurile bloggingului de beauty lamentându-mă de cât este de gras tenul meu.

Cred că mă lupt dintotdeauna cu excesul de sebum. De multe ori am renunțat la orice tip de machiaj, pentru că mi se părea efort nejustificat. După maxim două ore nimic nu mai era ca în momentul aplicării. Și uite așa sebumul a devenit dușmanul meu.

Am început ușor, ușor, să renunț la a-mi plânge de milă și am zis că trebuie să existe ceva în lumea asta care să mă ajute să transform particularitatea aceasta a tenului meu în avantaj. Exact ca în viață, nu problema este de fapt problema, ci ochii care o privesc.

Am înțeles că pielea este UN SCUT NATURAL EXTREM DE INTELIGENT și că putem face din piele un aliat mai degrabă, decât un obstacol în căutarea eficienței cosmetice.

Și știți când am înțeles asta? În momentul în care am conștientizat că dacă vreau un machiaj rezistent, trebuie ca baza pe care îl port să fie îngrijită conform nevoilor ei. Asemeni unei pânze pe care pictorul crează artă.

Uite așa în demersurile mele într-ale îngrijirii tenului gras am descoperit Eau Thermale Jonzac.

Mi-a plăcut faptul că în spatele brandului se află o poveste, o viziune, iar în prezentarea fiecărui produs se remarcă o profundă dăruire.

Eșafodajul excelenței are ca pilon principal dăruirea. În accepțiunea mea cam așa stau lucrurile în orice domeniu. Poveștile de succes se nasc dintr-o pasiune.

Am făcut o mică incursiune în ceea ce înseamnă apa termală Jonzac și proprietățile acesteia, iar din produs în produs am descoperit și gama dedicată pielii mixte/grase.

Pură, delicată și hipermineralizată, apa termală Jonzac este anti-iritantă, calmantă și izotonică. Apa termală Jonzac este extrasă din mediul său natural de la o adâncime de peste 1850m. Absolut perfectă pentru reîmprospătare atât ca produs de sine stătător cât și peste machiaj.

Mi-a atras atenția crema purifiantă matifiantă. Știți doar pentru mine MATIFIANT este DEFINITORIU.

Crema purifiantă matifiantă reglează fenomenele prezente în cazul tenului mixt și gras. Excesul de sebum este controlat de sărurile de zinc și este absorbit de talc și pulberea de siliciu pentru un efect de “piele mată”.
Pielea va fi calmată datorită Apei Termale Jonzac antiinflamatoare.  Acidul hialuronic natural vă oferă, de asemenea, o hidratare profundă  a pielii.

Pe cale de consecință iată că am găsit și o bază excelentă pentru machiaj. Mi-am zis : “Clar nu mai am nici o scuză să mă plâng.”

Tenul gras are mare nevoie și de un gomaj delicat. Credeți că nu am găsit?

Gomaj delicat este un exfoliant albastru care curăță delicat și purifică toate tipurile de piele, chiar și cele mai sensibile.
Îndepărtează impuritățile și lasă pielea moale, proaspătă iar textura pielii este rafinată.

După folosire tenul va scârțâi de prospețime. Unde mai pui că este și hipoalergenic?

Totul a culminat cu faptul că am găsit un BB cream adaptat nevoilor mele. Dacă “mă citiți” de ceva timp ași observat că eu nu sunt fan fond de ten zilnic. Îmi simt tenul prea încărcat și conform celor deja expuse, în două ore mă vedeam din spațiu de cum luceam 🙂

Unifică tenul în timp ce lasă pielea să respire. Protejează epiderma de efectele dăunătoare ale soarelui datorită factorului de protecție SPF 10, pentru o protecție urbană asigurată. Textura pudrată de nuanță deschisă acoperă imperfecțiunile și reactivează radiația naturală a pielii. Durata lungă de acțiune vă asigură o piele perfectă pe tot parcursul zilei.

Cearcănele mele totuși sunt și ele o problemă, mi-am spus. Dar am găsit o soluție și pentru această problemă.

Crema antirid contur ochi și buze ajută la prevenirea și corectarea semnelor de îmbătrânire. Ridurile din jurul ochilor și conturul buzelor sunt estompate și cearcănele sunt subțiate.

Ei bine, iată că în mica mea documentare mi-am format fără să vreau o rutină de îngrijire pentru tenul meu gras. Cred că trebuia să scriu acest MANIFEST pentru a-mi da seama.

Pânza este pregătită, să trecem la pictat 🙂

Tu cum ai grijă de tenul tău?

#AiGrijaDeTenulTau.

Please follow and like me:
fb-share-icon

19 thoughts on “MANIFEST TENULUI GRAS

  1. Si tenul meu are tendinte de ingrasare in zona T si intotdeauna incerc sa gasesc produse cat mai bune care sa mentina sebumul sub control. Cu multa rabdare se poate echilibra:) Foarte faine recomandarile, sunt fan al produselor Jonzac!

  2. Offf, te inteleg perfect la capitolul acesta. Si eu am tenul gras si fix produsele acestea de la Jonzac le folosesc si eu. Chiar zambesc ca in timp ce citeam articolul tau imi zambea si mie de alaturi apa termana Spring Water. E non-stop langa mine si crema matifianta la fel.

  3. Eu sunt exact in cealalta extrema, cu tenul sensibil si extrem de uscat! Oricum ar fi, important este sa folosim produsele potrivite pentru tipul de ten.

  4. Eu am tenul mixt si nici asa nu am sebum excesiv, dar tot trebuie sa am grija pentru a nu-l scapa de sub control. Am incercat si eu cateva produse Jonzac si mi-au placut

  5. Nu am incercat inca produsele Jonzac dar am tot citit pareri bune despre ele. Poate in viitor am sa le incerc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *