Beauty

HIDRATARE ÎN SEZONUL RECE

Hidratare, eu vă vorbesc despre hidratare… Cei care sunteți aici de la început știți că sunt “fericita” deținătoare a unui ten teribil de gras. Deci sunt hidratată de la mama natură, teoretic.

Practic însă, și tenul gras are nevoie de hidratare, în principal în sezonul rece.

Voi face totuși un mic disclaimer pentru acest articol. NU SUNT DERMATOLOG, NICI SPECIALIST ÎN DOMENIU. PRODUSELE PE CARE LE RECOMAND ȘI DESPRE CARE VĂ VORBESC MI SE POTRIVESC MIE. Este posibil să ți se potrivească și ție, dar nu obligatoriu 🙂

A hidrata pielea înseamnă a menține sau a restabili echilibrul hidric la nivelul pielii. Dacă pielea este bine hidratată, aceasta este moale, placută la atingere, și are aspect sanatos. Când este deshidratată este aspră cu aspect flasc.
Indiferent de tipul pielii trebuie sa acordăm o atenție specială hidratării, chiar dacă daca este vorba despre un ten gras sau mixt. Un ten gras nu inseamnă neapărat un ten hidratat.

Când tenul este deshidratat, glandele sebacee produc mai mult sebum pentru a împiedica pierderea suplimentara de apă. Prin hidratarea zilnică ne protejăm pielea și minimizăm producția de sebum iar binecunoscutul luciu de peste zi va deveni mai puțin evident. Astfel constatăm că sebumul devine o barieră de apărare a tenului. Deci suntem norocoase, fetelor 🙂

Vreau să vă dau neapărat câteva exemple de creme hidratante care se potrivesc tipului meu de ten.

La Roche-Posay Effaclar H

Cremă calmantă și hidratantă pentru ten acneic

Hidratează intens, având o textură lejeră. Calmează tenul acneic, și îl regenerează. Eu o folosesc dimineață pe tenul proaspăt spălat cu un gel de curățare.

BIODERMA ATODERM

Cremă nutritivă de corp pentru piele normală, sensibilă și uscată

Deși tenul este gras, pielea de pe restul corpului este în general uscată. Mai ales iarna. Chiar mă minunam de discrepanța dintre ten, și restul corpului.

După o baie fierbinte este fix ce trebuie crema asta. Hidratează extraordinar, nu lasă peliculă uleioasă pe piele, și are un miros foarte plăcut. Eu o folosesc în principal seara, după duș. Dar o puteți utiliza de două ori pe zi, în fiecare zi, fără restricții.

Cui nu îi plac măștile de față? Eu nu cunosc pe cineva căruia să nu îi placă.

Adică eu o seară cu o mască de față, un film și o carte bună, nu o dau pentru nimic în lume.

Măștile tip șervețel îmi plac cel mai mult. Vă las mai jos câteva idei, deși sunt sigură că șțiți că sunt o multitudine.

Cred că observați că le prefer pe cele de la Garnier. Văd efecte imediate, și sunt îmbibate cu foarte mult produs.

Sper că nici voi nu uitați de hidratare!

Please follow and like me:
fb-share-icon

23 thoughts on “HIDRATARE ÎN SEZONUL RECE

  1. Eu folosesc crema Toleriane de la La Roche Posay in perioada rece si crema de maini Atoderm de la Bioderma, dar si mastile Garnier sunt preferatele mele.

  2. Hidratarea este foarte importantă, atât la interior cât și la exterior.
    Și eu sunt preocupată de hidratarea corpului meu deși, pentru interior mă descurc mai greu. Tenul și pielea corpului însă, cum-necum, reușesc să le hidratez foarte bine. Produsele prezentate sunt bune, le-am folosit și eu și mi-au plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *