Beauty

HALLOWEENUL MODERN

Ne place sa împrumutăm tradiții. Dar ceea ce ne face tare ingenioși ca nație este faptul că le adaptăm conform propriilor tradiții, de cele mai multe ori. Așa am făcut și cu Halloweenul.

CE ESTE HALLOWEENUL?

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Acum că ne-am lămurit atât cu istoricul cât și cu etimologia acestui termen, hai să vedem cum adaptăm noi această sărbătoare.

HALLOWEENUL MODERN ÎN ROMÂNIA

Părerea mea este că Halloweenul este sărbătorit în jurul mitului lui Dracula. Noi nu o luăm ca pe o sărbătoare a morților așa cum fac americanii. Ne plac petrecerile, ne place să ne costumăm, dar cel mai mult ne place machiajul de Halloween. Este foarte popular în rândul amatoarelor de beauty, dar și a makeup artiștilor iscusiți.

Eu v-am spus că pe lângă faptul că îmi cumpăr absolut toate parfumurile de pe Notino, de ceva timp îmi achiziționez și produse de sfera de makeup și skincare.

Pentru un machiaj de halloween găsiți absolut tot ce vă trebuie. Eu nu mă prea pricep la un makeup foarte sofisticat, însă nu-mi lipsește glitterul, și rujul roșu.

Cei de la Makeup Revolution au palete ieftine și foarte faine pentru orice tip de machiaj. Vin în întâmpinarea voastră cu Makeup Revolution Pressed Glitter Palette. Au mai multe variante, iar sclipiciul nu vă curge pe toată fața. Stă acolo unde trebuie, aplicând o bază de glitter înainte.

De asemenea, pentru cei ca mine care nu se pricep la machiaj atât de tare, puteți aplica strasuri speciale cum sunt cele de la Barry M Sun Goddess.

Veți obține un efect WOW fără prea mult efort.

Cei de la Nyx Professional Makeup au de asemenea, tot felul de produse mișto. Vă spuneam mai sus de rujul roșu.

NYX Professional Makeup Glitter Goals ruj de buze lichid e ce trebuie. Pigmentat, rezistent, iar culoarea e super intensă.

Glitterul pentru față și corp este o variantă bună să ieși în evidență.

În ceea ce privește părul, puteți face o nebunie, și vă puteți nuanța in diverse nuanțe, mai ales dacă sunteți blonde. Dacă nu, apelați cu încredere la peruci. De Halloween dați frâu liber imaginației fără să vă sfiiți.

Eu folosesc nuanțator. Iată o idee.

Acum că sunteți gata, petrecere frumoasă! 🙂

Sper că v-am fost de folos!

Happy Halloween!

Please follow and like me:
fb-share-icon

20 thoughts on “HALLOWEENUL MODERN

  1. Halloweenul era initial o sarbatoare menita sa sperie duhurile rele și sa aduca recolte bogate in anul urmator – cam ca la noi cu Plugușorul. Da, a fost asociata sarbatoririi tuturor sfintilor, ca mai toate sarbatorile crestine importante, suprapuse pe sarbatori păgâne, ca să zic așa (apropo, mersul cu capra, ursul si alte măști, ți se pare creștin? 🙂 sau cu vreo legătură cu nașterea Domnului?). On topic – rujul ala lichid are o culoare dementiala!

    1. Eu asociez mersul cu capra, ursul, si alte masti, cu traditii populare specifice sau nu anumitor zone, nu neaparat avand un esafodaj crestin. Insa, daca aprofundam este posibil sa descoperim ca toate se leaga. Ceea ce e important este sa fim capabili sa facem o dihotomie intre sacru si profan 🙈
      Te imbratisez! 🤗

  2. Mereu m-a pasionat Halloween-ul, cu toate ideile de masti, costume si chiar traditii! Cand eram mai mica eram incantata sa aceasta sarbatoare si o asteptam cu mult drag! Adoram sa ma costumez! iar acum ador sa creez machiaje tematice, iar anul acesta am optat pt Maleficent! Foarte tentanta oferta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *