Motivational

DEPRESIE SAU NE LUPTĂM CU NOI?

DEPRESIE SAU NE LUPTĂM CU PROPRII DEMONI?

M-am gândit și m-am răzgândit de multe ori până să scriu articolul ăsta despre depresie ca boală a secolului. Nu știu să explic exact de ce, dar unul dintre motive a fost teama de a nu fi interpretată greșit.

Nu, nu sufar de depresie dacă asta vă întrebați. Sau cel putin nu cred 🙂

Dar vă întreb eu pe voi… Oare nu folosim prea des termenul ăsta ca pe o scuză? Oare nu cumva ne luptam cu noi?

Depresia este o BOALĂ. O boală ingrată în care te adâncești, și care te sufocă până renunți sau tragi aer in piept. Eu așa o definesc. Și credeți-mă, m-am sufocat de multe ori. Dar mereu am tras aer în piept.

Lumea în care trăim, viteza în care trăim, dar mai ales superficialitatea cu care trăim, toate acestea nasc FRUSTRĂRI CARE DUC LA ACEASTĂ DEPRESIE.

Suntem nemulțumiți de noi, ne comparăm mereu cu celălalt, nu suntem prea buni, nu suntem prea inteligenți, nu suntem de ajuns. Stați puțin, pentru cine este acest nu suntem? Cine hotărăște acest nu suntem? Nu cumva CHIAR NOI?

Tu cel care citești acum. Da, da, TU, de câte ori ai dat cu tine de pământ, și te-ai impovărat cu propriile nemulțumiri?

Eu vă dau vouă sfaturi, dar tocmai eu sunt o persoană uneori atât de profundă, negativistă, pesimistă, și mereu nemulțumită. Recunosc, și mă lupt cu treaba asta, pentru că am conștientizat că UNEORI invocam depresia când de fapt, noi ne luptam cu proprii demoni.

Nu trebuie să vă fiți de ajuns decât vouă!

Valorizați-vă pe toate planurile! Aveți încredere în voi, și nu vă doborâți singuri!

Fiți mulțumiți cu voi! Nu vă mai comparați decât cu voi cei din trecut! Luptați să fiți mai buni pentru voi!

În concluzie nu vă mai luptați cu voi. Luptati pentru voi!

Viața este atât de frumoasă, dacă vrem să o vedem așa. Un singur lucru este ireversibil… TIMPUL… Așa că faceți fiecare secundă să conteze. Nu vă lasați sufocați de promiscuitatea oamenilor din jurul vostru. Extrageți partea buna din fiecare, pentru că mereu există o parte bună. Contează doar ipostaza din care privești.

În încheiere o să va las să reflectați la un citat de Lucian Blaga
„Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele.”

Please follow and like me:
fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *